Neked sütöttem

Neked sütöttem

Kovászos uborka

2017. július 09. - nekedsutottem

Kovászos uborka   Hozzávalók: - 60 dkg kovászolni való uborka - 1 csomag kapor - víz - só - 2 db kovászos kenyér csücske Elkészítés: 1. Mossuk meg alaposan az uborkákat,vágjuk le a végét és úgy, mintha félbe akarnánk vágni, de ne végig. 2. Forraljuk fel a vizet a sóval. Mossuk meg a kaprot…

Tovább

Kacsamell káposztával és krumplival (liszt-, cukor-, laktózmentes)

Kacsamell káposztával és krumplival   Hozzávalók: - 40 dkg kacsamell - só - bors - 4 szem krumpli - fél fej lila káposzta - kömény - kókuszolaj - fél csomag lila újhagyma - 3 szem kicsi új lila hagyma Elkészítés: Káposzta: 1. Vágjuk vékony csíkokra a káposztát és mosás után pirítsuk…

Tovább

Chia puding (liszt-, cukor-, laktózmentes)

Chia puding   Hozzávalók: - 45 g chia mag - 1 ek kókuszreszelék - 1 tk kakaópor (22-24%-os) - 4 dl tej (laktózmentes) - 1 ek eritrit - 350 g eper - 1 ek méz - 1 ek útifűmaghéj Elkészítés: 1. A tejet felforraljuk a kakaóval, eritrittel és kókusszal. 2. Majd hozzászórjuk a chia magokat és…

Tovább

Savanyú kapros uborkaleves (liszt-, cukor-, laktózmentes)

Savanyú kapros uborkaleves   Hozzávalók: - 1,5 db fürtös uborka - 1 db cukkini - 0,5 csokor kapor - 2 db lila újhagyma - 2 dl joghurt (laktózmentes) - 2 dl víz - 2 dl főtt sonkának a leve - 0,5 db citrom leve - 1 tk rozmaring - 1 csipet fekete bors - tökmagolaj -…

Tovább

Müzliszelet (liszt-, cukor-, laktózmentes)

Müzliszelet   Hozzávalók: - 150 g apró szemű zabpehely - 100 g olajos mag vegyesen: lenmag, napraforgómag, tökmag, szezámmag - 50 g aszalt sárgabarack - 100 g aszalvány vegyesen: vörös áfonya, meggy, mazsola - 75 g méz - 50 ml kókuszolaj - 110 g sárgabarack - 0,5 tk só - 0,5 tk fahéj -…

Tovább

Áfonyás pohárkrém (cukor-, gluténmentes)

Áfonyás pohárkrém   Hozzávalók: - 8 db cookie (glutén- és cukormentes) - 4dl tejszín (állati, 33%-os) - 2 ek citromlé - 20 dkg áfonya - 1 tk méz Elkészítés: 1. A tejszínt majdnem felforraljuk és hozzáöntjük a citromlevet. Ha kihűlt, szűrőbe és pelenkába tesszük, mehet a hűtőbe 2-3 órára.…

Tovább

Sárgabarack krémleves (liszt-, cukor-, laktózmentes)

Sárgabarack krémleves   Hozzávalók: Leves: - 1 kg sárgabarack - 2 dl tejszín (laktózmentes, 30%-os) - 1 tk fahéj - 4 ek méz Betét: - 200 g túró (laktózmentes) - 100 g étcsokoládé (cukormentes, 70%-os) Elkészítés: 1. A magozott barackot annyi vízzel feltesszük főni, amennyi pont ellepi.…

Tovább
süti beállítások módosítása