Müzliszelet
Hozzávalók:
- 150 g apró szemű zabpehely
- 100 g olajos mag vegyesen: lenmag, napraforgómag, tökmag, szezámmag
- 50 g aszalt sárgabarack
- 100 g aszalvány vegyesen: vörös áfonya, meggy, mazsola
- 75 g méz
- 50 ml kókuszolaj
- 110 g sárgabarack
- 0,5 tk só
- 0,5 tk fahéj
- 0,5 tk gyömbér
- 75 g étcsokoládé (cukormentes, 70%-os)
Elkészítés:
1. Főzzünk lekvárt a barackból.
2. Forraljuk össze a mézet a kókuszolajjal, sóval, fahéjjal, gyömbérrel, lekvárral.
3. Keverjük össze a zabot az aszalványokkal és az olajos magokkal.
4. A szósszal forgassuk össze a zabos részt.
5. 15*20 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk el benne a keveréket. Kb. 150 fokon süssük, amíg meg nem barnul picit a teteje és "szikkad".
6. Ha kihűlt, szeleteljük és vonjuk be csokival a tetejét.