Paleo édesburgonyás zellerkrémleves
Hozzávalók:
- 1 db zellergumó
- 1 db édesburgonya
- 1 ek kacsazsír/libazsír/kókuszolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- parajdi só
- őrölt feketebors
- őrölt szerecsendió
- 2 dl kókusztejszín
Elkészítés:
1. A zsiradékon pirítsuk meg a finomra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát.
2. A krumplit és a zeller hámozzuk meg, kockázzuk és mehet az alapra.
3. Pirítsuk, majd öntsük fel annyi vízzel, ami pont ellepi.
4. Só, bors, szerecsendió.
5. Ha minden puha, öntsük hozzá a tejszínt és turmixoljuk le.
6. Passzírozzuk át szűrőn.
(Sonkachipsszel tálaljuk.)
Ötlet: Street Kitchen.
Vegán lesz, ha kókuszolajon készítjük és nem adunk hozzá sonkachipszet. Krutonnal is működik.