Neked sütöttem

Neked sütöttem

Gyros tál (glutén-, tej- és cukromentes)

2024. május 23. - nekedsutottem

Gyros tál

 

Hozzávalók:

- csemege Piros Arany

- 1 kg krumpli

- 1 tk fűszerpaprika (I. osztályú, magyar, csemege)

- 1 tk őrölt kömény

- 1 tk parajdi só

Hús:

- 500 g pulykamell filé tokány/pulykacombfilé tokány

- 1 csomag Fűszerész gyros fűszerkeverék

- 2 ek kókuszolaj

Zöldségek:

- 2 szem paradicsom

- 4 szál újhagyma

- 1 csomag madársaláta

Tzatziki:

- 1 nagy üveg kókuszjoghurt (450 g)

- 1 db bio kígyóuborka

- 1 csokor kapor

- 1 tk parajdi só

- 2 gerezed fokhagyma

Elkészítés:

1. A krumplit tisztítsuk meg, vágjuk négybe.

2. A paprikával, sóval, köménnyel forgassuk összes és tegyük tepsibe.

3. 180 fokos sütőben süssük puhára.

4. Az uborka magját távolítsuk el és reszeljük el nagy  lyukú reszelőn.

5. Sózzuk és tegyük félre.

6. A húst keverjük össze a fűszerrel, tegyük félre (ezt előző nap is meg lehet tenni, csak fóliázzuk le és tegyük hűtőbe).

6. A paradicsomot és a hagymát vágjuk fel.

7. Az uborka levét nyomkodjuk ki, keverjük össze a joghurttal, reszelt fokhagymával (kis lyukú reszelő) és finomra aprított kaporral.

8. A húst süssük meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://nekedsutottem.blog.hu/api/trackback/id/tr7318411789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása