Gyros tál
Hozzávalók:
- csemege Piros Arany
- 1 kg krumpli
- 1 tk fűszerpaprika (I. osztályú, magyar, csemege)
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk parajdi só
Hús:
- 500 g pulykamell filé tokány/pulykacombfilé tokány
- 1 csomag Fűszerész gyros fűszerkeverék
- 2 ek kókuszolaj
Zöldségek:
- 2 szem paradicsom
- 4 szál újhagyma
- 1 csomag madársaláta
Tzatziki:
- 1 nagy üveg kókuszjoghurt (450 g)
- 1 db bio kígyóuborka
- 1 csokor kapor
- 1 tk parajdi só
- 2 gerezed fokhagyma
Elkészítés:
1. A krumplit tisztítsuk meg, vágjuk négybe.
2. A paprikával, sóval, köménnyel forgassuk összes és tegyük tepsibe.
3. 180 fokos sütőben süssük puhára.
4. Az uborka magját távolítsuk el és reszeljük el nagy lyukú reszelőn.
5. Sózzuk és tegyük félre.
6. A húst keverjük össze a fűszerrel, tegyük félre (ezt előző nap is meg lehet tenni, csak fóliázzuk le és tegyük hűtőbe).
6. A paradicsomot és a hagymát vágjuk fel.
7. Az uborka levét nyomkodjuk ki, keverjük össze a joghurttal, reszelt fokhagymával (kis lyukú reszelő) és finomra aprított kaporral.
8. A húst süssük meg.