Vegán meggyes pite
Hozzávalók:
Töltelék:
- 1 kg magozott meggy
- 4 ek kókuszvirágcukor
- 1 tk őrölt ceyloni fahéj
- 2 púpos ek tápiókakeményítő
Tészta:
- 125 g gluténmentes zabpehelyliszt
- 65 g kókuszmargarin
- 50 ml bio zabtej (gm)
- 20 g kókuszvirágcukor
- 2 g paleo sütőpor
- 2 nagy marék gluténmentes zabpehely
Tetejére:
- kókuszvirágcukor
Elkészítés:
1. A meggyet keverjük össze a cukorral, fahéjjal.
2. A tészta hozzávalóit gyúrjuk egybe.
3. Egy kisebb tepsi aljába nyomkodjuk bele a tészta 2/3-át.
4. Melegítsük elő a sütő 180 fokon.
5. Keverjük a keményítőt a meggyhez.
6. Mehet a meggy a tésztára, morzsoljuk rá a maradék 1/3-ot.
7. 180 fokon fél óra alatt süssük készre.
(Eredeti ötlet: Avenagofit.)