Neked sütöttem

Neked sütöttem

Vegán karalábé krémleves (glutén- és cukormentes)

2024. május 04. - nekedsutottem

Vegán karalábé krémleves

 

Hozzávalók:

- 3 fej karalábé

-1 ek kókuszolaj (lehet kacsazsír/libazsír, de akkor nem vegán)

- 1 fej vöröshagyma

- 1 dl kesudió

- 1 csokor petrezselyem

- parajdi só

- őrölt fekete bors

Feltét:

- 1 konzerv csicseriborsó (csicseriborsó, víz)

- 1 ek olivaolaj

- 1 tk Fűszerész sült krumpli fűszerkeverék

Elkészítés:

1. A kesudiót áztassuk be annyi forró vízbe, ami pont ellepi.

2. Zsiradékon pirítsuk meg a kockára vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a kockákra vágott karalábét.

3. Öntsük fel annyi vízzel, ami pont ellepi.

4. Jöhet a só és a bors.

5. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

6. A csicseriborsót mossuk meg és töröljük szárazra.

7. Keverjük össze az olajjal és a fűszerrel, mehet a papírra.

8. 20 perc alatt süssük 200 fokon ropogósra.

9. Amikor puha a karalábé, vegyük ki a lé és a karalábé felét egy turmixgépbe.

10. Turmixoljuk homogénre a kesudióval (öntsük le róla a vizet) és a petrezselyemmel.

11. Sűrű szövésű szűrőn keverjük vissza a levesbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://nekedsutottem.blog.hu/api/trackback/id/tr5318396619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása