Vegán karalábé krémleves
Hozzávalók:
- 3 fej karalábé
-1 ek kókuszolaj (lehet kacsazsír/libazsír, de akkor nem vegán)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl kesudió
- 1 csokor petrezselyem
- parajdi só
- őrölt fekete bors
Feltét:
- 1 konzerv csicseriborsó (csicseriborsó, víz)
- 1 ek olivaolaj
- 1 tk Fűszerész sült krumpli fűszerkeverék
Elkészítés:
1. A kesudiót áztassuk be annyi forró vízbe, ami pont ellepi.
2. Zsiradékon pirítsuk meg a kockára vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a kockákra vágott karalábét.
3. Öntsük fel annyi vízzel, ami pont ellepi.
4. Jöhet a só és a bors.
5. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
6. A csicseriborsót mossuk meg és töröljük szárazra.
7. Keverjük össze az olajjal és a fűszerrel, mehet a papírra.
8. 20 perc alatt süssük 200 fokon ropogósra.
9. Amikor puha a karalábé, vegyük ki a lé és a karalábé felét egy turmixgépbe.
10. Turmixoljuk homogénre a kesudióval (öntsük le róla a vizet) és a petrezselyemmel.
11. Sűrű szövésű szűrőn keverjük vissza a levesbe.