Paleo bolognai szósz
Hozzávalók:
- kókuszolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 szál sárgarépa
- 500 g darált marhahús (sertés is lehet)
- 500 ml paradicsom passata (paradicsom vagy paradicsom+só)
- 2 dl száraz vörösbor
- 2 db babérlevél
- kakukkfű
- őrölt feketebors
- parajdi só
- szerecsendió
- 1 dl kókusztej (kókuszkivonat+víz)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl víz
- rozmaring
Elkészítés:
1. A lehető legkevesebb kókuszolajon pirítsuk üvegesre a kockázott vöröshagymát.
2. Jöhet hozzá a reszelt répa.
3. Amikor kicsit pirult, jöhet hozzá a hús fehéredésig.
4. Öntsük fel a paradicsomlével és a borral.
5. Sózzuk, reszelt fokhagyma és fűszerezzük: bors, kakukkfű, rozmaring, szerecsendió, babér.
6. Víz és legkisebb lángon fedő alatt egy óra.
7. Öntsük hozzá a tejet és 10 perc múlva zárjuk el a gázt.
Frissen főtt hajdinatésztával és (növényi) mozzarellával tálaljuk.
Ötlet: Street Kicthen