Vegán sült tejberizs
Hozzávalók:
- 60 g avokádó margarin
- 120 g rizs
- 600 ml kókusztej/barna rizstej
- 70 g eritrit
- 30 g kókuszvirágcukor
- 1 db vanília rúd
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- 200 ml kókusztejszín
Elkészítés:
1. Mossuk meg a rizs hideg vízben alaposan.
2. Olvasszuk fel a margarin, pirítsuk le benne a rizst.
3. Adjuk hozzá a tejet és fedő alatt főzzük puhára.
4. Adjuk hozzá az eritritet és a fűszereket, tejszínt.
5. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
6. Öntsük egy tálba és szórjuk meg a kókuszvirágcukorral.
7. 15 percig süssük, majd grill fokozaton még 5 percig.
(Hideg vaníilia fagyival tálaljuk.)
(Eredeti ötlet: Street Kitchen.)