Csicseriborsós-csokis keksz
Hozzávalók:
- 2 konzerv csicseriborsó (csicseriborsó, víz)
- 250 g földimogyorókrém (100% földimogyoró)
- 165 g vegyes méz
- 90 g gluténmentes zabpehely
- 100 g eritrit
- 1 késhegynyi vanília
- 8 g foszfátmentes sütőpor
- 8 g szódabikarbóna
- 200 g paleo étcsoki (70%-os)
Elkészítés:
1. A borsót szűrjük, mossuk és a mogyorókrémmel összeturmixoljuk.
2. Hozzáadunk mindent a csoki kivételével.
3. A csokit apróra vágjuk és a masszához keverjük.
4. 2 tepsit sütőpapírral bélelünk és fagyigombóc méretű golyókat formázunk a masszából.
5. Kicsit lenyomkodjuk és 180 fokon 20 percig sütjük.
Eredeti ötlet: Street Kitchen.