Sárgabarack krémleves
Hozzávalók:
Leves:
- 1 kg sárgabarack
- 2 dl tejszín (laktózmentes, 30%-os)
- 1 tk fahéj
- 4 ek méz
Betét:
- 200 g túró (laktózmentes)
- 100 g étcsokoládé (cukormentes, 70%-os)
Elkészítés:
1. A magozott barackot annyi vízzel feltesszük főni, amennyi pont ellepi. Jöhet hozzá a fahéj és a méz.
2. Ha felforrt, hozzácsurgatjuk a tejszínt, turmixoljuk.
3. Átszűrjük és újra forralunk rajta egyet.
4. A túróból 1 cm átmérőjű golyókat formálunk és sütőpapíros tálcán lefagyasztjuk.
5. Vízgőz felett olvasztott csokiba mártjuk a golyókat.
6. Tálaláskor pár szemet a tányér aljára rakunk a golyókból és felöntjük a hideg levessel.