Neked sütöttem

Neked sütöttem

Sárgabarack krémleves (liszt-, cukor-, laktózmentes)

2017. július 03. - nekedsutottem

Sárgabarack krémleves

 

Hozzávalók:

Leves:

- 1 kg sárgabarack

- 2 dl tejszín (laktózmentes, 30%-os)

- 1 tk fahéj

- 4 ek méz

Betét:

- 200 g túró (laktózmentes)

- 100 g étcsokoládé (cukormentes, 70%-os)

Elkészítés:

1. A magozott barackot annyi vízzel feltesszük főni, amennyi pont ellepi. Jöhet hozzá a fahéj és a méz.

2. Ha felforrt, hozzácsurgatjuk a tejszínt, turmixoljuk.

3. Átszűrjük és újra forralunk rajta egyet.

4. A túróból 1 cm átmérőjű golyókat formálunk és sütőpapíros tálcán lefagyasztjuk.

5. Vízgőz felett olvasztott csokiba mártjuk a golyókat.

6. Tálaláskor pár szemet a tányér aljára rakunk a golyókból és felöntjük a hideg levessel.

  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nekedsutottem.blog.hu/api/trackback/id/tr2012621131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása