Kacsamell káposztával és krumplival
Hozzávalók:
- 40 dkg kacsamell
- só
- bors
- 4 szem krumpli
- fél fej lila káposzta
- kömény
- kókuszolaj
- fél csomag lila újhagyma
- 3 szem kicsi új lila hagyma
Elkészítés:
Káposzta:
1. Vágjuk vékony csíkokra a káposztát és mosás után pirítsuk meg kókuszolajon.
2. Ízesítsük sóval, borssal (fekete bors, amit frissen darálunk rá) és köménnyel.
3. A vizet mindig pótoljuk alatta, hogy legyen min párolódnia.
Kacsa:
1. Mossuk meg és töröljük szárazra a melleket, a bőrét irdaljuk be. Sózzuk, borsozzuk.
2. Száraz (kis lángon) serpenyőben süssük bőrös felével lefelé, hogy kisüljön a zsírja. Majd öntsük le a zsír.
3. Pirítsuk a másik oldalt további 4-5 percig. (Kérget sütünk rá.)
4. Mehet a mell egy tepsibe és be a sütőbe kb. 150 fokon (gáznál majdnem a legkisebb fokozat). 10-15 perc.
5. Tálalás előtt pihentessük kb. 10 percig.
Krumpli:
1. Hámozzuk, mossuk és főzzük meg a krumplikat egészben sós vízben. Ne teljesen puhára.
2. A kacsa zsírján pirítsuk le az apróra vágott hagymát,majd jöhet hozzá a karikákra vágott krumpli.