Neked sütöttem

Neked sütöttem

Kacsamell káposztával és krumplival (liszt-, cukor-, laktózmentes)

2017. július 08. - nekedsutottem

Kacsamell káposztával és krumplival

 

Hozzávalók:

- 40 dkg kacsamell

- só

- bors

- 4 szem krumpli

- fél fej lila káposzta

- kömény

- kókuszolaj

- fél csomag lila újhagyma

- 3 szem kicsi új lila hagyma

Elkészítés:

Káposzta:

1. Vágjuk vékony csíkokra a káposztát és mosás után pirítsuk meg kókuszolajon.

2. Ízesítsük sóval, borssal (fekete bors, amit frissen darálunk rá) és köménnyel.

3. A vizet mindig pótoljuk alatta, hogy legyen min párolódnia.

Kacsa:

1. Mossuk meg és töröljük szárazra a melleket, a bőrét irdaljuk be. Sózzuk, borsozzuk.

2. Száraz (kis lángon) serpenyőben süssük bőrös felével lefelé, hogy kisüljön a zsírja. Majd öntsük le a zsír.

3. Pirítsuk a másik oldalt további 4-5 percig. (Kérget sütünk rá.)

4. Mehet a mell egy tepsibe és be a sütőbe kb. 150 fokon (gáznál majdnem a legkisebb fokozat). 10-15 perc.

5. Tálalás előtt pihentessük kb. 10 percig.

Krumpli:

1. Hámozzuk, mossuk és főzzük meg a krumplikat egészben sós vízben. Ne teljesen puhára.

2. A kacsa zsírján pirítsuk le az apróra vágott hagymát,majd jöhet hozzá a karikákra vágott krumpli.

A bejegyzés trackback címe:

https://nekedsutottem.blog.hu/api/trackback/id/tr5312649637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása