Nyers, vegán almás-mákos torta
Hozzávalók:
- 10+30 dkg aszalt datolya (100% datolya, mag nélkül)
- 15 dkg darált mák
- 3 nagy db alma
-1 nagy db citrom
- 2 tk útifűmaghéj
- 5 dkg kókuszreszelék (100% kókusz)
Elkészítés:
1. A datolyákat áztassuk forró vízbe.
2. Nyomkodjuk ki és turmixoljuk le.
3. A kisebb mennyiséget keverjük össze a kókusszal, a nagyobbat a mákkal.
4. Egy 18 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral.
5. Nyomkodjuk az aljára a kókuszos réteget, jöhet rá a mákos rész.
6. Az almákat reszeljük le, keverjük hozzá a citromot és az útifűmaghéjat.
7. Mehet az alma a tetejére. Hűtsük ki.