Zserbó
Hozzávalók:
Tészta:
- 125 g Szafi Free univerzális liszt
- 25 g eritrit
- 1 g szódabikarbóna
- 1 g rózsaszín Himalaya só
- 15 g citromlé
- 115 g víz
Diós töltelék:
- 105 g dió
- 80 g eritrit
Lekvár:
- szilvalekvár (100% szilva)
Tető:
- kókusztejszín
Bevonó:
- kakaópor (22-24%-os)
- kókusztejszín
- eririt
Elkészítés:
1. Keverjük össze a tészta hozzávalóit, fedjük le és pihentessük 20 percig.
2. Daralájuk össze a diós töltelék hozzávalóit.
3. 190 fokra melegítsük elő a sütőt.
4. Osszuk 3 részre a tésztát és nyújtsunk belőle egyforma méretű téglalapokat.
4. Sütőpapírral bélelet tepsibe tegyük a tésztát, majd kenjük meg lekvárral, jöhet rá a dió fele. Újabb tészta, lekvár, dió, tészta.
5. Kenjük le kókusztejszínnel és pihentessük 20 percet. Szurkáljuk meg.
6. Alsó-felső sütésen süssük készre 35 perc alatt.
7. Ha kihűlt, fordítsuk meg és a bevonóval kenjük át.