Rakott zöldbab
Hozzávalók:
- 40 dkg párolt zöldbab
- 60 dkg darált sertéshús
- 0,5 l Hideg Nyalat natúr kókuszjoghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- kacsazsír/libazsír
- 12 dkg rizs
- 1 szál sárgarépa
- tiszta só (99,6%-os)
- őrölt fekete bors
- csemege fűszerpaprika
- oregánó
- 2 db tojás
Elkészítés:
1. A rizs mossuk meg, dupla mennyiségű sós vízben főzzük meg.
2. A darált húst zsíron pirítsuk le, adjuk hozzá a reszelt répát, só+bors+paprika+oregánó.
3. Kenjünk ki egy tepsit zsírral és jöhet rá a bab fele.
4. Pirítsuk 10 percig a húst, amíg jó nem lesz, majd keverjük össze a rizzsel.
5. Szórjuk a babra, majd jöhet rá egy újabb réteg bab.
6. A joghurtba keverjük homogénre a tojásokat és reszeljük bele a fokhagymát.
7. Öntsük a babra, tegyük sütőbe max,hőfokon kb. fél órára.