Paleo tökfőzelék
Hozzávalók:
- 3 db friss, zsenge tök (kb. 1 kg)
- 2 csomag friss kapor
- tiszta só (99,6%-os)
- kókuszolaj
- 2 dl Cocomas
Elkészítés:
1. A tök végeit vágjuk le, hámozzuk meg.
2. Mossuk meg és vágjunk 4 hasábot belőle.
3. Kitchen Aidben gyaluljuk le, tegyük fém szűrőbe.
4. Sózzuk meg, forgassuk.
5. Hagyjuk fél órát pihenni.
6. Forró teflon serpenyőbe tegyünk kókuszolajat és a tökből nyomkodjuk ki a vizet.
7. Pirítsuk meg, öntsük hozzá a tejszínt.
8. A kaprot mossuk meg, töröljük szárazra.
9. Villával húzzuk le és vágjuk finomra.
10. Keverjük a főzelékez.
(Kínáljunk mellé főtt tojást/tükörtojást, sült kolbászt/sült virslit/sült sonkát.)