Paleo szűzpecsenye répával és brokkolipürével
Hozzávalók:
- 0,5 kg szűzpecsenye
- tiszta só (99,6%-os)
- fekete bors
- rozmaring
- 0,5 kg brokkolirózsa
- 2 dl Cocomas
- szerecsendió
- 4 szál nagy répa
- nyílgyökérliszt
- kókuszolaj
- kacsazsír
Elkészítés:
1. A húst mossuk meg, töröljük szárazra és sózzuk, borsozzuk.
2. Forró teflon serpenyőben (kacsazsíron) mindkét oldalára süssünk kérget, majd szórjuk meg rozmaringgal és tegyük sütőbe (legmagasabb hőfok gázsütőben kb. 20 perc).
3. A répákat hámozzuk meg, mossuk és töröljük szárazra; vágjunk 8 hasábot minden répából.
4. Forgassuk nyílgyökérlisztbe és forró kókuszolajban süssük ki.
5. A brokkolirózsákat mossuk meg, tegyük fel főni hideg vízbe; ha megpuhultak, öntsük le a vizet.
6. Adjuk hozzá a kókusztejszínt, turmixoljuk le és ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval.