Neked sütöttem

Neked sütöttem

Szalagos farsangi fánk (laktózmentes)

2019. február 08. - nekedsutottem

Szalagos farsangi fánk

 

Hozzávalók:

  • 500 g fehér tönkölyliszt+
  • 220 ml tej (laktózmentes, 2,8%-os)
  • 40 g élesztő
  • 50 g porított nádcukor
  • 60 g vaj (laktózmentes, 82%-os)
  • 5 db tojássárgája
  • 1 csipett iszta só (99,6%-os)

Sütéshez:

  • kókuszolaj

Díszítéshez:

  • porított nádcukor
  • hígabb lekvár (cukormentes)

Elkészítés:

 1. A langyos tejet, a cukrot, az élesztőt egy edénybe kimérjük és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson.

2. A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, a puha vajat és a tojások sárgáját.

3. Kitchen Aidben dagasszuk a tésztát.

4. Meleg helyre téve kelesszük duplájára egy óra alatt.

5. Liszten nyújtsuk ki, majd hajtsuk félbe és nyújtsuk bő másfél ujjnyi vastagságúra (minimum 1,5 cm - 2 cm).

6. Egy 6 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánkokat. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk és kiszaggatjuk.

7. Most a fánkok közepét ujjunkkal elvékonyítjuk. A lyukkal lefelé fordítjuk az asztalon és letakarjuk egy konyharuhával. Ezután a fánkokat 25 percig kelesszük!

8. Kis adagokban kisütjük őket a nem túl forró olajban (legkisebbre véve a gáz). Az első oldalukat kb. 1 percig sütjük, majd megfordítjuk őket és további 1-2 percig sütjük. (A sütést úgy kezdjük, hogy a fánknak az az oldala legyen alul, amelyiken a lyuk van. A lyukas felét fedővel lefedve süssük.)

9. Mikor megfordítjuk őket a másik oldalukra, akkor már fedő nélkül süssük készre a fánkokat. (Annyi olajban süssük, hogy a fánk lebegjen, ne érjen a serpenyő aljára, folyamatosan figyeljük. Nagyon gyorsan sülnek.)

(Díszítsük porított nádcukorral és lekvárral.)

A bejegyzés trackback címe:

https://nekedsutottem.blog.hu/api/trackback/id/tr3414616000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása