Paleo lasagne
Hozzávalók:
- 500 g marhahús
- só (99,6%-os)
- őrölt fekete bors
- oregánó
- kakukkfű
- 400 ml Cocomas
- szerecsendió
- 2 ek kacsazsír
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 2 db csiperke
- 300 g reszelt Grana Padano
Tészta:
-150 g Szafi paleo palacsinta liszt
- 4 db tojás
- 8 csipet só
- 340 g víz
- 16 g kókuszolaj
Elkészítés:
1. Turmixoljuk össze a tészta hozzávalóit és süssünk belőle 4 db 32*20 cm-es lapot sütőpapíron.
2. Ehhez melegítsük elő a sütőt és 180 fokon (legkisebbtől eggyel nagyobb gázsütőnél) 20 percig süssük.
3. A töltelékhez 1 kanál zsíron pirítsuk üvegesre a vékony cikkekre vágott hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát és egy kevés vizet.
4. Ehhez jöhet a répa, amíg meg nem puhul (szintén kevés vízzel).
5. Majd a darált hús sóval és borssal, ha megpirult, jöhet hozzá a kockákra vágott gomba és paradicsom.
6. Addig pirítsuk, amíg minden meg nem puhul. Oregánóval és kakukkfűvel ízesítsük.
7. Tegyük tepsibe az első réteg tésztát, jöhet rá az 1 tk-nyi szerencsendióval elkevert tejszín negyede, majd a töltelék harmada és a sajt negyede.
8. Ezt rétegezzük, a legfelső tésztára pedig már csak tejszín és sajt jön.
9. 180 fokon süssük 50 percet.