Neked sütöttem

Neked sütöttem

Sós-karamellás bonbon

2017. december 22. - nekedsutottem

Sós-karamellás bonbon

 

Hozzávalók:

- 300 g étcsokoládé (70,5%-os, belga)

- 90 ml tejszín (35%-os, UHT)

- 35 g nádcukor

- 2 g Maldon só

- 20 g vaj (83%-os)

- 10 g nyers virágméz

Elkészítés:

1. A csokit melegítsük fel vízgőz felett és készítsük el a bonbon korpuszt (4*7 db-os félgömb).

2. A krémhez a cukrot karamellizáljuk, a tejszínben keverjük el a mézet és a sót.

3. Öntsük rá a karamellre a tejszínt és addig főzzük, amíg minden homogén nem lesz. Majd adjuk hozzá a vajat.

4. Töltsük meg a bonbonokat és talpazzuk le.

A bejegyzés trackback címe:

https://nekedsutottem.blog.hu/api/trackback/id/tr7613518625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása