Paleo diós hókifli
Hozzávalók:
Tészta:
- 160 g (meleg) sült sütőtökpüré
- 100 g forró víz
- 80 g Cocomas
- 230 g Szafi paleo édes liszt
Töltelék:
- 2 ek eritrit
- 16 dkg darált dió
- 1 tk fahéj
- baracklekvár
- 10 g rumaroma
Szórás:
- 3 ek poreritrit
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit turmixoljuk össze, a liszttel gyúrjuk homogénre. Pihentessük 15 percet.
2. Szilikonos deszkán nyújtsuk ki (a nyújtófát esetleg kókuszolajjal kenjük meg, ha nagyon ragad) a tésztát és sörös korsó szájával szúrjunk ki 40 db kört.
3. A lekvárt forrósítsuk fel az eritrittel és keverjük el benne a diót, fahéjat, aromát.
4. Egy tk-nyi mennyiséget tegyünk a lapokra és tekerjük fel kifli formára.
5. Előmelegített sütőben 180-200 fokon süssük fél órát (gáz, legkisebbtől 1-2-vel nagyobb, folyamatosan figyelni), majd forgassuk eritritbe.