Fehér csoki-málna süti
Hozzávalók:
Alj:
- 10 dkg fehér tönkölyliszt
- 10 dkg vaj (83%-os)
- 5 dkg darált mandula
- 1 csipet só
- 50 ml víz
Krém:
- 500 g málna
- 2 ek méz
- 2 ek útifűmaghéj
Máz:
- 100 ml tejszín (35%-os
- 100 g fehér coskoládé
Elkészítés:
1. A lisztet keverjük össze a mandulával és a sóval, reszeljük bele a fagyasztott vajat, morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a jeges vizet. Tegyük a hűtőbe fél órára.
2. A málnát főzzük össze a mézzel, pürésítsük, majd adjuk hozzá az útifűmaghéjat.
3. Lisztezett felületen nyújtsunk a tésztából egy 20*30 cm-es téglalapot.
4. Vajazzunk ki egy megfelelő méretű tepsit, tegyük bele a tésztát, szurkáljuk meg villával és közepes hőfokon (200°C fok) süssük 30 percig.
5. Ha kihűlt, kenjük rá a málnás réteget.
6. Forraljuk fel a tejszínt, tegyük bele a fehér csokit, keverjük homogénre. Öntsük a sütire.
7. Akkor tálaljuk, amikor teljesen megdermedt a csoki.