Neked sütöttem

Neked sütöttem

Fehér csoki-málna süti

2017. augusztus 20. - nekedsutottem

Fehér csoki-málna süti

 

Hozzávalók:

Alj:

- 10 dkg fehér tönkölyliszt

- 10 dkg vaj (83%-os)

- 5 dkg darált mandula

- 1 csipet só

- 50 ml víz

Krém:

- 500 g málna

- 2 ek méz

- 2 ek útifűmaghéj

Máz:

- 100 ml tejszín (35%-os

- 100 g fehér coskoládé

Elkészítés:

1. A lisztet keverjük össze a mandulával és a sóval, reszeljük bele a fagyasztott vajat, morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a jeges vizet. Tegyük a hűtőbe fél órára.

2. A málnát főzzük össze a mézzel, pürésítsük, majd adjuk hozzá az útifűmaghéjat.

3. Lisztezett felületen nyújtsunk a tésztából egy 20*30 cm-es téglalapot.

4. Vajazzunk ki egy megfelelő méretű tepsit, tegyük bele a tésztát, szurkáljuk meg villával és közepes hőfokon (200°C fok) süssük 30 percig.

5. Ha kihűlt, kenjük rá a málnás réteget.

6. Forraljuk fel a tejszínt, tegyük bele a fehér csokit, keverjük homogénre. Öntsük a sütire.

7. Akkor tálaljuk, amikor teljesen megdermedt a csoki.

A bejegyzés trackback címe:

https://nekedsutottem.blog.hu/api/trackback/id/tr8312764148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása