Sárgadinnyés joghurttorta
Hozzávalók:
Alj:
- 250 g csoki darabos keksz (liszt-, cukormentes)
- 10 dkg vaj (83%-os)
Gyümölcs:
- negyed sárgadinnye
Krém:
- 5 dl görög joghurt
- 0,33 l tejszín (33%-os)
- 1 ek méz
- 3 csapott tk agar-agar
Díszítés:
- fél tk kókuszolaj
- 4 kocka étcsokoládé (70%-os, cukormentes)
- fél csoki darabos keksz (liszt-, cukormentes)
- negyed sárgadinnye
Elkészítés:
1. Tegyük Kitchen Aidbe az alj kekszét és daráljuk le, majd a puha vajjal dolgozzuk homogénre és nyomjuk egy 24 cm átmérőjű tortaformába.
2. Egy negyed sárgadinnyét kockázzunk fel, szórjuk az alapra.
3. Melegítsük fel a joghurt felét a mézzel és az agar-agarral.
4. Verjük fel a hideg tejszínt.
5. Óvatosan forgassuk egybe a tejszínt, a joghurtot és a meleg joghurtos részt.
6. Öntsük a sárgadinnyére, majd tegyük hűtőbe 12 órára.
7. Fogyasztás előtt melegítsük fel a csokit a kókuszolajjal és spineljük át a tortát, majd a fél kekszet kézzel törjük porrá és szórjuk a tortára.
8. A negyed sárgadinnyét kockázzuk fel és szórjuk a tortára egy 20 cm átmérőjű kör formába.