Neked sütöttem

Neked sütöttem

Vöröslencse főzelék (glutén- és tejmentes)

2022. december 31. - nekedsutottem

Vöröslencse főzelék

 

Hozzávalók:

- 500 g vöröslencse

- 2 fej vöröshagyma

- 4 gerezd fokhagyma

- 2 ek kacsazsír/libazsír/kókuszolaj

- 1 tk fűszerpaprika

-1 tk őrölt kömény

- bio őrölt fekete bors

- parajdi só

- 3 db babérlevél

- 1 ek bio almaecet

- fél csomag AINF vegaföl

- 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

1. A lencsét válogassuk át és egy éjszakára áztassuk hideg vízbe.

2. Zsiradékon pirítsuk meg a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát.

3. Jöhet hozzá a só, bors, kömény, paprika, babér, lecsöpögtetett lencse.

4. Annyi tiszta vízzel öntsük fel, ami pont ellepi.

5. A petrezselymet és a vegafölt tegyük egy magas falú edénybe.

6. Amikor megfőtt a lencse, a harmadát (babér nélkül) szedjük át a magas falú edénybe és turmixoljuk.

7. Szűrjük vissza a főzelékre és rottyantsunk rajta egyet.

8. Keverjük bele az ecetet.

(Eredeti ötlet: Street Kitchen.)

(Ha kókuszolajon csináljuk, vegán lesz.)

A bejegyzés trackback címe:

https://nekedsutottem.blog.hu/api/trackback/id/tr9518015328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása