Vegán csokitorta
Hozzávalók:
Piskóta:
- 2 csésze ristretto
- 45 g paleo étcsokoládé
- 150 g bio tönkölybúza fehérliszt
- 75 g eritrit
- 30 g nyers kakaópor
- 0,5 tk foszfátmentes sütőpor
- 0,5 tk szódabikarbóna
- 1 csipet Parajdi só
- 75 g kókuszvirágcukor
- 88 g kókuszmargarin
- 30 ml kókuszolaj
- 88 ml kókusztej (kókusz, víz)
- 1 db bio banán
- 1 rúd vanília
Krém:
- 2 adag Szafi Free kakaós pudingpor
Bevonó:
- 65 g kókusztejszín
- 90 g paleo étcsokoládé
- 15 g kókuszmargarin
Formához:
- kókuszmargarin
- bio tönkölybúza fehérliszt
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
2. Két db 16 cm átmérőjű tortaformát margarinozzunk ki, tegyünk az aljára sütőpapírt, azt is margarinozzuk, majd lisztezzük ki a formákat.
3. Piskóta: a forró kávéban oldjuk fel a csokit.
4. Szitáljuk át az eritritet, sót, lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a kókuszvirágcukrot, margarint és olajat.
5. A kókusztejbe nyomkodjuk a banánt és a vanília kikapart magját.
6. Keverjük össze a piskóta hozzávalóit és 35 perc alatt süssük készre. Teljesen kihűlve dolgozhatunk vele tovább.
7. Krém: főzzünk két adag pudingot.
8. Fóliázzuk le, tegyük hűtőbe.
11. A bevonóhoz a tejszínt melegítsük fel a margarinnal, majd keverjük el benne a csokit.
12. A piskótákat vágjuk félbe. Rétegezzük: piskóta, 1/4 krém, piskóta, 1/4 krém, piskóta, 1/4 krém, piskóta, 1/4 krém (az oldalán is) kenjük el. Vonjuk be a bevonóval.
Eredeti recept ötlet: Anna Olson, Szafi.