Kekszszalámi
Hozzávalók:
- 125 g paleo étcsoki
- 50 g kókuszmargarin
- 30 g kókuszvirágcukor
- 125 g vegán mascarpone (cukormentes)
- 125 g vegán keksz (cukormentes, gluténmentes)/házi mézeskalács
- 1 ek kakaópor
- 1 ek rumaroma
- 100 g olajos mag vegyesen(pekándió, pisztácia, dió, kesudió)
Elkészítés:
1. A margarint, a cukorral és a mascarponéval habosítsuk ki.
2. A csokit olvasszuk fel vízgőz felett.
3. A kekszet az olajos magokkal daráljuk le Kitchen Aid aprítóban.
4. Keverjük össze ezt a három részt, adjuk hozzá a kakaóport és az aromát.
5. Folpackot terítsünk egymásra 4 rétegben, öntsük rá a masszát.
6. Tegyük fagyasztóba egy órára, utána szép vékony szeleteket vágjunk belőle.
(Eredeti ötlet Nigella receptje alapján.)