Neked sütöttem

Neked sütöttem

Rakott kelkáposzta (glutén-, tej-, cukormentes)

2021. november 20. - nekedsutottem

Rakott kelkáposzta

Hozzávalók:

  • 8 levél kelkáposzta
  • parajdi só
  • köménymag
  • babérlevél
  • 120 g rizs (amaránt/köles/quinoa/hajdina)
  • Fűszerész rizs fűszerkeverék
  • 1 ek libazsír (kókuszolaj/kacsazsír/sertészsír)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg darált marhahús (sertéshús/csirke/pulyka)
  • 3 dl vegaföl
  • fekete bors
  • csemege fűszerpaprika

Elkészítés:

  1. Forraljunk vizet a köménnyel, babérral, sóval.
  2. Amikor felforrt, tegyük bele a leveket és legkisebb lángon fedő alatt főzzük 4 percig.
  3. Tegyük át hideg vízbe a leveleket.
  4. A rizst alaposan mossuk át hideg vízzel, dupla mennyiségű forró vízzel és fűszerkeverékkel főzzük meg.
  5. A hagymákat vágjuk finomra, a zsíron pirítsuk le.
  6. Jöhet hozzá a húst, só, őrölt bors, paprika.
  7. Keverjük össze a rizst a hússal.
  8. Egy tál aljára tegyünk két levelet, rá a töltelék harmada, ezt ismételjük, amíg el nem fogy minden.
  9. Az utolsó két levélre jöhet a vegaföl és 200 fokon egy óra sütés alufólia alatt.

(Mehet egy tojás a vegafölbe, ha nem gond.)

A bejegyzés trackback címe:

https://nekedsutottem.blog.hu/api/trackback/id/tr6016760418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása