Rakott kelkáposzta
Hozzávalók:
- 8 levél kelkáposzta
- parajdi só
- köménymag
- babérlevél
- 120 g rizs (amaránt/köles/quinoa/hajdina)
- Fűszerész rizs fűszerkeverék
- 1 ek libazsír (kókuszolaj/kacsazsír/sertészsír)
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 30 dkg darált marhahús (sertéshús/csirke/pulyka)
- 3 dl vegaföl
- fekete bors
- csemege fűszerpaprika
Elkészítés:
- Forraljunk vizet a köménnyel, babérral, sóval.
- Amikor felforrt, tegyük bele a leveket és legkisebb lángon fedő alatt főzzük 4 percig.
- Tegyük át hideg vízbe a leveleket.
- A rizst alaposan mossuk át hideg vízzel, dupla mennyiségű forró vízzel és fűszerkeverékkel főzzük meg.
- A hagymákat vágjuk finomra, a zsíron pirítsuk le.
- Jöhet hozzá a húst, só, őrölt bors, paprika.
- Keverjük össze a rizst a hússal.
- Egy tál aljára tegyünk két levelet, rá a töltelék harmada, ezt ismételjük, amíg el nem fogy minden.
- Az utolsó két levélre jöhet a vegaföl és 200 fokon egy óra sütés alufólia alatt.
(Mehet egy tojás a vegafölbe, ha nem gond.)