Paleo és vegán brownie
Hozzávalók.
- 6 db banán
- 180 g csokis mogyorókrém (Hideg Nyalat)
- 9 púpos tk kakaópor (natúr, 10-12%-os)
- 3 ek blansírozott mandula
Tetejére:
- 1 ek kókuszvirágcukor
- kókusztejszín
- 1 ek blansírozott mandula
Elkészítés:
1. A banánt turmixoljuk össze a kakaóporral és a mogyrókrémmel. (Ha túl kemény a krém, mikróban egy perc alatt folyóssá varászolhatjuk.)
2. Szórjuk bel a mandulát és sütőpapírral bélelet tepsibe öntsük a masszát. (Kisebb méretű, fehér Ikeás porcelán sütőforma, kb. 20*25 cm-es).
3. Gázsütőben legkisebbtől eggyel nagyobb fokozaton (180 Celsius fokon) 25 perc alatt süssük készre.
4. Ha meghűlt, karamellizáljuk a cukrot és öntsük rá a tejszínt.
5. Spineléjük át a brownie tetjét, szórjuk meg a pirított mandulával.
(A recept így is működik:
- 3 db banán
- 180 g csokikrém
- 2 ek nyers kakaópor
- 2 ek kesudió
- 2 púpos ek gm tk zabpehely)