Finomfőzelék
Hozzávalók:
- 400 g fagyasztott zöldborsó
- 1 szál sárgarépa
- 1 púpos ek kacsazsír
- 1 fej vöröshagyma
- 3 dl Cocomas
- tiszta só (99,6%-os)
- 1 +1 dl tisztított víz
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
1. A hagymát vágjuk finomra, kacsazsíron pirítsuk meg.
2. A répát vágjuk vékony csíkokra (egy szálat kb. 16-24 db-ra mérettől függően) és adjuk hozzá.
3. Öntsük fel egy deci vízzel, fedő alatt legnagyobb lángon párologtattuk el a vizet.
4. A borsót mossuk meg, adjuk a répás részhez.
5. Adjuk hozzá a Cocomast és a maradék vizet, sót.
6. Fedő alatt főzzük puhára, szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel.
(Feltétként sült sonkát vagy tükörtojást kínáljunk.)