Kacsamell csíkok mézes barackkal és paleo zsömlével
Hozzávalók:
Kacsamell:
- 0,5 kg kacsamell csíkok
- tiszta só
- őrölt fekete bors
- 4 gerezd fokhagyma
- kacsazsír
Barack:
- 0,5 kg fehér húsú őszibarack (pucolt súly)
- nyers virágméz
Zsömle:
lsd. paleo zsömle
Elkészítés:
1. A húst mossuk emg, töröljük szárazra.
2. Sózzuk, borsozzuk és tegyük egy porcelán tálba szorosan.
3. Tegyük közé a fokhagymákat egészben és öntsük le annyi zsírral, hogy pont ellepje.
4. Gázsütő legkisebb hőfokán süssük nagyon-nagyon sokáig.
5. A barackot a mézzel főzzük sűrűre.
Hidegen tálaljuk: a zsömléket vágjuk félbe, pirítsuk meg, kenjük meg zsírral, tegyünk rá húst és lekvárt.