Vegán borsófehérje pörkölt
Hozzávalók:
- 1 zacskó borsófehérje
- 2 fej vöröshagyma/1 csokor (lila) újhagyma
- 3 fej paradicsom
- 1 db kápia paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek füstölt fűszerpapirka (édes, magyar, első osztályú)
- Parajdi só
- őrölt fűszerkömény
- őrölt fekete bors
- 2 ek kókisuzolaj
Elkészítés:
1. A fehérjét öntsük fel forró vízzel. Hagyjuk legalább10 percet állni.
2. A hagymát vágjuk finomra és pirítsuk olajon.
3. Húzzuk le a tűzről és szórjuk rá a paprikát, keverjük el.
4. Mehet vissza a tűzre, öntsük rá a fehérjét (vizet ne), majd só, bors, kömény.
5. Kockázzuk fel a paradicsomot és a paprikát, adjuk a pörkölthöz.
6. Reszeljük rá a fokhagymát.
7. Főzzük puhára.
(Eredeti ötlet: Nyers séf.)