Vajas croissant
Hozzávalók:
- 175 g Szafi Free világos kenyérliszt+
- 75 g Szafi Ch-
- 4 g tiszta só (99,6%-os)
- 3 g porélesztő
- 20 g almaecet
- 30 g Cocomas
- 380 g meleg víz
Töltelék:
- vaj (82%-os, laktózmentes)
Elkészítés:
1. A hozzávalókat gyúrjuk egybe Kitchen Aidben.
2. Fedjük le és hagyjuk pihenni meleg helyen 15 percet.
3. Lisztes deszkán osszuk három részre és nyújtsunk belőle 3 egyforma méretű kört.
4. Kenjük meg a vajjal az első kört, jöhet rá a második, majd újabb vaj és végül a harmadik.
5. Csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe, hogy a vaj megszilárduljon.
6. Lisztes felületen nyújtsuk ki jó nagy körré, vágjuk cikkekre és tekerjük fel.
7. Előmelegített sütőben 200 fokon süssük (sütőpapíros tálcán) kb. 30-40 perc alatt készre.