Paleo mákos-meggyes torta csokival
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 3 ek eritrit +
- 1 csapott tk szódabikarbóna
- 20 g darált mák
- 80 g darált dió
- 200 g fagyasztott meggy
- 1/2 citrom leve
- 1 csapott tk őrölt fahéj
- 25 g étcsokoládé (paleo, 70%-os, eritrittel)
- 1 csapott útifűmaghéj
Elkészítés:
1. A tojásokat verjük habbá, egy 20 cm átmérőjű tortakarika aljára tegyünk sütőpapírt.
2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gázsütő, legkisebbtől eggyel nagyobb).
3. Forgassuk össze diót, a mákkal, a szódabikarbónával, a fahéjjal és az eritrittel.
4. 20-25 perc alatt süssük készre.
5. A meggyből, a citromból és az eritritből főzzük híg lekvárt, sűrítsük be az útifűmaghéjjal.
6. A csokit olvasszuk meg.
7. A kihűlt piskótára halmozzuk a lekvárt, spineljük át a csokival.