Paleo kapros csirke batátával
Hozzávalók:
- 1 db csirkemell filé
- tiszta só (99,6%-os)
- őrölt fekete bors
- 1 nagy csomag kapor
- 1 csomag újhagyma
- kókuszolaj
- 4 nagyobb db édesburgonya
- 2 dl Cocomas
Elkészítés:
1. Kevés kókuszolajon pirítsuk ressre a karikákra vágott (és mosott) újhagymát, majd adjuk hozzá a kockákra vágott (és mosott) csirkét.
2. Sózzuk, borsozzuk. Mindezt legnagyobb lángon teflon serpenyőben.
3. A kaporról mosás után távolítsuk el a szárait és vágjuk finomra.
4. Szórjuk a húsra,majd öntsük fel a tejszínnel és redukáljuk.
5. A krumplit pucoljuk, mossuk és vágjuk vékony karikákra.
6. Forró kókuszolajban süssük ki mindkét oldalukat (fémszűrőbe szedjük).