Tejszínes görög joghurt torta
Hozzávalók:
- 250 g zabkeksz
- 100 g vaj (83%-os)
- 200 ml tejszín (33%-os) +
- 500 g natúr görög joghurt
- 5 g agar-agar
- erdei gyümölcsök vegyesen
Elskézítés:
- A kekszet daráljuk le, a vajat olvasszuk fel.
- Keverjük a kekszet a vajjal homogénre és egy 22 cm átmérőjű tortaformába tegyünk sütőpapírt.
- Nyomkodjuk bele a kekszes alapot és tegyük hűtőbe.
- A tejszínből fél decit vegyünk el, abba tegyük az agar-agart.
- Forraljuk fel, a maradék tejszínt pedig verjük habbá.
- Adjuk hozzá a joghurtot és az agar-agaros részt is.
- Öntsük az alapra és tegyük hűtőbe 24 órára.
- Tálalás előtt frissen vert tejszínhabbal és sok-sok piros bogyóssal díszítsük.