Paleo csirkével töltött édesburgonya
Hozzávalók:
- 2 db paradicsom
- 1 szál sárgarépa
- 4 ág kakukkfű
- tiszta só (99,6%-os)
- őrölt fekete bors
- 4 ek mangalica zsír
- 4 nagyobb szem édesburgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- fél csirkemellfilé
Elkészítés:
1. Az édeskrumplit mossuk meg és 35-40 perc alatt süssük meg (gázsütő legmagasabb hőfok).
2. Zsíron pirítsuk meg a finomra vágott vöröshagymát, jöhet hozzá a tisztított, karikákra vágott répa és egy kevés víz.
3. Fedő alatt pároljuk al dentére, adjuk hozzá a darált csirkét és pirítsuk meg.
4. A paradicsomokat vágjuk kockákra, adjuk a húshoz, sózzuk, borsozzuk és tépkedjük bele a kakukkfű leveleit.
5. Ha megpuhult a paradicsom, a krumplikat hosszában vágjuk félbe és kaparjuk ki a belsejüket (de maradjon alja és oldala is).
6. Keverjük össze a húsos töltelékkel és töltsük vissza a krumplikba.
7. Fél óra alatt (gázsütő legmagasabb hőfok) süssük készre.