Sacher torta
Hozzávalók:
Piskóta:
- 250 g Szafi karobos liszt
- 30 g eritrit
- 30 g citromlé
- 185 g víz
- 100 g sárgabarack lekvár (cukormentes, 100% sárgabarack)
Lekvár:
- 1 kg sárgabarack (az ebből főzött lekvárból vegyünk el a piskótához)
- 2 ek eritrit
- 2 csapott ek útifűmaghéj
Máz:
- 200 g étcsokoládé (paleo, 70%-os, eritrittel)
- 1 ek kókuszolaj
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 175 fokra. (Gázsütőnél legkisebbtől eggyel nagyobb.)
2. Egy 18 cm-es tortaformába tegyünk sütőpapírt.
3. A piskóta hozzávalót keverjük homogénre (utoljára adjuk hozzá a lisztet).
4. Öntsük a formába és kb. 20-30 perc alatt süssük készre. Teljesen hagyjuk kihűlni.
5. A barackot mossuk meg, távolítsuk el a magját és főzzünk belőle lekvárt. (Az eritrit mennyisége a barack ízétől függ.)
7. Ha kihűlt a lekvár, útifűmaghéjjal sűrítsük be.
8. Vágjuk félbe a piskótát, kenjük meg lekvárral a közepét és hagyjunk egy keveset az oldalára, tetejére.
9. A felső lapot fordítva tegyük vissza. tegyük hűtőbe a tortát.
10. A maradék lekvárt forrósítsuk fel és kenjük el vékonyan a torta tetején és oldalán.
11. A csokit az olajjal vízgőz felett melegítsük fel, öntsük rá a tortára.