Neked sütöttem

Neked sütöttem

Sacher torta (liszt-, cukor-, laktózmentes)

2018. június 03. - nekedsutottem

Sacher torta

 

Hozzávalók:

Piskóta:

- 250 g Szafi karobos liszt

- 30 g eritrit

- 30 g citromlé

- 185 g víz

- 100 g sárgabarack lekvár (cukormentes, 100% sárgabarack)

Lekvár:

- 1 kg sárgabarack (az ebből főzött lekvárból vegyünk el a piskótához)

- 2 ek eritrit

- 2 csapott ek útifűmaghéj

Máz:

- 200 g étcsokoládé (paleo, 70%-os, eritrittel)

- 1 ek kókuszolaj

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 175 fokra. (Gázsütőnél legkisebbtől eggyel nagyobb.)

2. Egy 18 cm-es tortaformába tegyünk sütőpapírt.

3. A piskóta hozzávalót keverjük homogénre (utoljára adjuk hozzá a lisztet).

4. Öntsük a formába és kb. 20-30 perc alatt süssük készre. Teljesen hagyjuk kihűlni.

5. A barackot mossuk meg, távolítsuk el a magját és főzzünk belőle lekvárt. (Az eritrit mennyisége a barack ízétől függ.)

7. Ha kihűlt a lekvár, útifűmaghéjjal sűrítsük be.

8. Vágjuk félbe a piskótát, kenjük meg lekvárral a közepét és hagyjunk egy keveset az oldalára, tetejére.

9. A felső lapot fordítva tegyük vissza. tegyük hűtőbe a tortát.

10. A maradék lekvárt forrósítsuk fel és kenjük el vékonyan a torta tetején és oldalán.

11. A csokit az olajjal vízgőz felett melegítsük fel, öntsük rá a tortára.

A bejegyzés trackback címe:

https://nekedsutottem.blog.hu/api/trackback/id/tr8814021592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása