Paleo pulyka zöldségekkel
Hozzávalók:
- 0,5 kg pulyka medallion
- 1 nagy édesburgonya
- 2 db cukkini
- 4 szál sárgarépa
- libazsír
- bio sült krumpli fűszerkeverék
- 10 gerezd fokhagyma
- tiszta só (99,6%-os)
- őrölt fekete bors
Elkészítés:
1. A pulykát tisztítsuk meg és a darabokat vágjuk félbe.
2. Kenjük meg libazsírral, sóval és borssal.
3. A zöldségeket aprítsuk fel: a krumpli vastag karikákra, a répát nagyobb darabokra, a cukkinit vastagabb karikákra, a fokhagyma maradhat egészben.
4. Öntsünk rá jó sok fűszert és zsírt, halmozzuk egy tepsibe a zöldségeket, rá a húst.
5. Fedjük el alufóliával és gázsütő legmagasabb hőfokán süssük al dentére (a zöldségeket), majd alufólia nélkül süssük készre.