Paleo édesburgonya-darált marhahús főételként
Hozzávalók:
- 1 kg édesburgonya
- 0,5 kg marhacomb
- oregánó
- kakukkfű
- őrölt fekete bors
- kókuszolaj
- tiszta só (99,6%-os)
- 1 db sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 280 g sűrített paradicsom
Elkészítés:
1. Kókuszolajon pirítsuk üvegesre az apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát és egy kevés vizet.
2. Adjuk hozzá a karikákra vágott sárgarépát.(vizet, ha szükséges, al dentére pároljuk,)
3. Adjuk hozzá a darált húst, majd sózzuk és borsozzuk.
4. Jöhet hozzá a sűríetett paradicsom, valamint az oregánó és a kakukkfű.
5. Az édesburgonát vágjuk cikkekre vagy karikákra, egy tepsit kenjünk ki kókuszolajjal és szórjuk el benne egyenletesn a krumpli.
6. Öntsük rá a szószt és sütőben süssük készre.