Neked sütöttem

Neked sütöttem

Paleo epertorta (liszt-, cukor-, laktózmentes)

2018. április 29. - nekedsutottem

Paleo epertorta

 

Hozzávalók:

Alj:

- 100 g magozott datolya

- 60 g forró víz

- 1 csipet tiszta só (99,6%-os)

- 1 ek kakaópor (22-24%-os)

- 1 darálásnyi lenmag (Bosch kávédaráló)

- kókuszreszelék

Krém:

- 30 dkg kesudió

- 7,5 dkg kókuszolaj

 - fél citrom leve

- 30 dkg eper

- eritrit

Díszítés:

- eper

Elkészítés:

1. Öntsük a vizet a datolyára és turmixoljuk krémesre, adjuk hozzá a sót, kakaót, lenmagot, keverjük homogénre.

2. Annyi kókuszreszeléket adjunk hozzá, amilyen állagúra szeretnénk az alapot.

3. Béleljünk ki egy 20 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral és nyomkodjuk bele az alapot.

4. A kesudiót áztassuk egy éjszakára hideg vízbe és tegyük hűtőbe.

5. Másnap öntsük el a vizet, Kitchen Aidben daráljuk homogénre a citrommal, az eperrel, az olajjal és eritrittel állítsuk be a kívánt édességre.

6. Kenjük az alapra a krémet, tegyük a hűtőbe dermedni. Tálalás előtt díszítsük eperrel.

A bejegyzés trackback címe:

https://nekedsutottem.blog.hu/api/trackback/id/tr6013874936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása