Paleo epertorta
Hozzávalók:
Alj:
- 100 g magozott datolya
- 60 g forró víz
- 1 csipet tiszta só (99,6%-os)
- 1 ek kakaópor (22-24%-os)
- 1 darálásnyi lenmag (Bosch kávédaráló)
- kókuszreszelék
Krém:
- 30 dkg kesudió
- 7,5 dkg kókuszolaj
- fél citrom leve
- 30 dkg eper
- eritrit
Díszítés:
- eper
Elkészítés:
1. Öntsük a vizet a datolyára és turmixoljuk krémesre, adjuk hozzá a sót, kakaót, lenmagot, keverjük homogénre.
2. Annyi kókuszreszeléket adjunk hozzá, amilyen állagúra szeretnénk az alapot.
3. Béleljünk ki egy 20 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral és nyomkodjuk bele az alapot.
4. A kesudiót áztassuk egy éjszakára hideg vízbe és tegyük hűtőbe.
5. Másnap öntsük el a vizet, Kitchen Aidben daráljuk homogénre a citrommal, az eperrel, az olajjal és eritrittel állítsuk be a kívánt édességre.
6. Kenjük az alapra a krémet, tegyük a hűtőbe dermedni. Tálalás előtt díszítsük eperrel.