Paleo hamis sajttorta
Hozzávalók:
Keksz:
- 150 g darált mandula
- 1 ek kókuszreszelék
- 2 g szódabikarbóna
- 30 g kakaópor (22-24%-os)
- 35 g kókuszolaj
- 35 g eritrit
- 1 db tojás
- 40 g olvasztott étcsokoládé (70%-os, paleo)
- 1 csipet tiszta só (99,6%-os)
- 40 g étcsokoládé pasztilla (paleo, 70%-os)
Alj:
- 20 g kókuszolaj
- Krém:
- 6 db tojássárgája
- 2 ek eritrit
- 400 ml Cocomas
Gyümölcs:
- 2 marék erdei gyümölcs
Elkészítés:
1. Süssük meg a kekszet. Keverjük össze a hat száraz anyagot a 3 nedvesekkel, majd keverjük bele a pasztillákat.
2. Gázsütő legkisebbtől eggyel nagyobb hőfokán melegítsük elő a sütőt, formázzunk 12 egyforma kekszet és 15 perc alatt süssük készre.
3. Ha kihűlt, 5 db kekszet morzsoljunk el a kókuszolajjal egy egy sütőpapírral bélelt 20 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk bele.
4. Szórjuk meg az erdei gyümölcsökkel.
5. Vízgőz felett melegítsük csípősre a sárgájával az eritrittel, madj adjuk hozzá a kókusztejszínt és picit sűrítsük be.
6. Jöhet a gyümölcsre a krém és gőzöljük ki (gázsütő legkisebb hőfokán vízben, duplán csomagolva az alja) 75 perc alatt.
7. Teljese kihűtve vágjuk körbe és duplán fordítsuk meg.