Bundás pulykamell szezámos-mézes szószban paradicsommal
Hozzávalók:
- 500 g pulykamell filé
- tiszta só (99,6%-os)
Bunda:
- 6 db tojás
- 6 csipet tiszta só (99,6%-os)
- 2 ek citromlé
- 6 ek Szafi paleo lángos liszt
Szósz:
- 280 g paradicsompüré (paradicsom, só)
- 280 g nyers virágméz
- 4 púpos ek szezámmag
Sütés, főzés:
- kókuszolaj
Elkészítés:
1. A húst csíkozzuk fel, mossuk meg és sózzuk be fél órára.
2. A bunda hozzáhalóit turmixoljuk le és negyed órát hagyjuk pihenni.
3. Kókuszolajban süssük ki a bundázott húsokat és egy nagy tepsit kenjünk ki kókuszolajjal.
4. A szósz hozzávalóit keverjük össze, forgassuk meg benne a húsokat és tegyük a tepsibe.
5. Fedjük le alufóliával és gázsütő legnagyobb fokozatán süssük kb. 20 percet.
(Tálaljuk párolt rizzsel.)