Paleo szedres-csokis piskóta korongok
Hozzávalók:
Piskóta:
- 150 ml víz
- 30 g eritrit
- 80 g kókuszolaj
- 1 csipet só
- 20 g Szafi Ch-
- 25 g Szafi paleo péksütemény liszt
- 55 g darált mandula
- 3 db tojás
Lekvár:
- 2 ek eritrit
- 200 g szeder
Krém:
- 100 g étcsokoládé (paleo, 70%-os)
- 200 ml Cocomas
Díszítés:
- 100 ml Cocomas
- 15 g étcsokoládé (paleo, 70%-os)
Elkészítés:
1. A tésztával kezdjünk. A vizet, eritritet, sót és kókuszolajat forraljuk fel. Adjuk hozzá a liszteket és a mandulát.
2. Főzzük 3 percig, majd teljesen hűtsük ki.
3. Egy tojást verjünk fel, adjuk hozzá részletekben a tésztát, majd a másik két tojást is (egyesével).
4. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra (gáz, legkisebb fokozat).
5. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit és habzsákból nyomjunk ki 10 db egyforma méretű kört, majd süssük 30-40 percig.
6. Az eritritből és a szederből főzzünk lekvárt, azt kenjük a megfordított körökre.
7. A Cocomast forraljuk fel, keverjük homogénre benne a csokit és hűtsük ki.
8. Habzsákból osszuk szét a lekváros korongokon.
9. A csokit olvasszuk meg és spineljük át vele a sütit. Cocomasszal tálaljuk.