Édesburgonyás főétel
Hozzávalók:
Mártás:
- 250 g natúr joghurt (0,1%-os, laktózmentes)
- 1 csokor petrezselyem
Köret:
- 1 kg édesburgonya
- 1 ek kókuszolaj
Feltét:
- 1 db gránátalma
- 6 db hónapos retek
- 10 dkg bacon (cukormentes)
- 1 doboz feta sajt (laktózmentes)
Elkészítés:
1. A bacont vágjuk 1*1 cm-es négyzetekre és süssük ki.
2. A gránátalmát vágjuk félbe és ütögessük ki a magjait.
3. A retket reszeljük vékony szeletekre.
4. A sajtot vágjuk 1*1 cm-es kockákra.
5. A krumplit vágjuk 2*2 cm-es kockákra, kenjük meg a bacon kisült zsírjával és olajozzunk be egy tepsit.
6. Szórjuk bele a krumplit és süssük puhára.
7. Kevejrük össze a bacont a gránátalmával, a retekkel és a sajttal.
8. A petrezselymet vágjuk finomra és szórjuk a joghurtba.