Paleo baconos-spenótos nudli
Hozzávalók:
- 500 g spenót
- 20 dkg bacon (cukormentes)
Nudli:
- 24 dkg Szafi paleo péksütemény liszt
- 2 g só (99,6%-os) + 1 tk
- 4 db tojás
- 20 g citromlé
- 40 g kókuszolaj
- 60 g víz + 2 l + 2 l
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és pihentessük 10 percig.
2. A bacont vágjuk 1*1 cm-es kockákra és pirítsuk meg.
3. Forraljunk fel 2 liter vizet 1 tk sóval és a tésztából formázott 1-1,5 cm átmérőjű golyókat szórjuk bele.
4. Forraljuk fel megint a vizet, vegyük legkisebb lángra és főzzük 4 percig, majd szűrjük le a tésztát.
5. Tegyük 2 percre hideg vízbe, majd újra szűrjük le és adjuk a húshoz.
6. Jöhet hozzá a spenót és melegítsük át.
(7. Tálalhatjuk fokhagymás kesuföllel vagy -nem paleo esetén- natúr joghurttal és parmezánnal.)