Paleo kacsacomb répa-cékla-lilahagyma körettel
Hozzávalók:
- 4 db kacsacomb
- őrölt fekete bors
- tiszta só (99,6%-os)
- 6 szem cékla
- 4 szál répa
- 2 fej lilahagyma
Elkészítés:
1. A combokat megtisztítjuk, megmossuk és szárazra töröljük.
2. Beirdaljuk, majd száraz teflon serpenyőben (legmagasabb hőfokon) 2-2 percig sütjük mindkét oldalukat.
3. Egy nagy méretű tepsit kikenünk a kisült zsírral és beletesszük a combokat bőrös felükkel felfelé.
4. Alufóliával letakarva 3 órát sütjük a legkisebb hőfokon gázsütőben és negyed óránként locsoljuk a kisült zsírral.
5. Majd levesszük az alufóliát és 10-15 perc alatt ropogósra sütjük a bőrét.
6. A céklát megmossuk és sütőben al dentére sütjük. Ha kihűlt, hámozzuk, szeleteljük.
7. A répát és a hagymát pucoljuk, előbbit fél hengerekre, utóbbit nagyobb cikkekre vágjuk.
8. Kacsazsíron megpirítjuk szintén al dentére.