Csokis keksztorta
Hozzávalók:
Piskóta:
- 4 db tojás
- 50 g étcsokoládé (paleo,70%-os)
- 35 g darált dióbél
- 35 g darált mandulabél
- 3 ek kakaóbab töret
Ganache:
- 200 ml tejszín (állati, 35%-os, laktózmentes)
- 150 g étcsokoládé (paleo, 70%-os)
Krém:
- 240 g fehér csokoládé (paleo)
- 1 rúd vanília
- 1 csipet kurkuma
- 6 db tojássárgája
- 24 ml víz
- 30 g eritrit
- 100 g mascarpone (82%-os, laktózmentes)
- 200 ml tejszín (állati, 35%-os, laktózmentes)
Elkészítés:
1. Piskóta: a tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük félkeményre.
2. A sárgáját keverjük el az olvasztott csokival.
3. A kakaóbab töretet és az olajos magvakat keverjük össze.
4. A sárgájás részt óvatosan forgassuk a fehérjés részhez, majd az olajos magvakat is.
5. Kenjünk sütőpapírra 2 db 25 cm átmérőjű kört és 220 fokon 13-14 percig.
6. Húzzuk le a papírt, szúrjunk ki 22 cm átmérőjű köröket.
7. A leeső részeket apró darabokra szakítsuk és tegyük félre.
8. Ganache: a forró tejszínben keverjük homogénre a csokit.
9. Kenjük meg a 2 lapot 1-1 ek krémmel és 2 evőkanálnyi mennyiséget tegyünk a leesett szélekhez.
10. A fehércsokit olvasszuk meg, keverjük el benne a kurkumát és a vanília belsejét
11. A sárgáját fehéredésig keverjük és főzzünk a vízből és az eritiritből cukorszirupot.
12. Óvatosan csurgassuk a szirupot a sárgájához és kihűlésig verjük habbá.
13. A tejszínt a mascarponéval verjük habbá. egy nagyobb evőkanálnyit keverjük el a fehércsokis részben.
14. Forgassuk egybe a fehércsokit a tejszínnel és a sárgájával. Keverjük óvatosan homogénre.
15. A felét tegyük a leesett részekhez.
16. Töltsük be a tortát. a karikába tegyük vissza egy egyik piskótát, öntsük rá a leesett széles krémet, jöhet ár a máik piskóta, majd a fehércsokis krém ést együk fagyasztóba 4-5 órára.
17. A ganachet melegítsük fel, hogy folyós legyen, és húzzuk át vele a tortát.