Paleo meggyes gesztenyetorta
Hozzávalók:
Alj:
- 100 g magozott datolya (cukormentes)
- 60 g forró víz
- 1 ek kakaópor (cukormentes, 22-24%-os)
- darált lenmag (két darálásnyi)
Betét:
- 3/4 üveg meggybefőtt meggy része kinyomkodva
Krém:
- 20 dkg főtt gesztenye (cukormentes)
- 2 ek rumaroma
- 200 ml Cocomas
- 1 tk őrölt fahéj
- 2 tk útifűmaghéj
- 2 ek eritrit
Díszítés:
- 2 dkg étcsokoládé (paleo, 70%-os)
Elkészítés:
1. Turmixoljuk le a datolyát a vízzel, majd keverjük össze a lenmaggal és a kakaóporral.
2. Nyomkodjuk egy 20 cm átmérőjű tortaformába az alapot és szórjuk meg a gyümölccsel.
3. Turmixoljuk le a gesztenyét a tejszínnel és az eritrittel, adjuk hozzá a rumot, a fahéjat és végül keverjük el benne az útifűmaghéjat.
4. Öntsük a meggyre a krémet, reszeljük rá a csokit és mehet a hűtőbe, amíg meg nem dermed a krém.