Paleo diós palacsinta sütemény
Hozzávalók:
Tészta:
- 150 g Szafi paleo palacsinta liszt
- 2 csipet só
- 16 g kókuszolaj
- 4 db tojás
- 340 g víz
Töltelék:
- 20 dkg dió
- 4 db tojássárga
- 6 ek eritrit
- 200 ml Cocomas
- 15 ml rum aroma
- 1 csapott mk agar-agar
Máz:
- 75 g étcsokoládé (paleo, 70%-os)
- 1 tk kókuszolaj
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit turmixoljuk le és előmelegített gázsütő maximális fokozatán süssünk két 25*35 cm-es lapot (sütőpapíron) 20 perc alatt.
2. Ha kihűltek a lapok, vágjuk félbe őket.
3. Vízgőz fölött csípősre melegítsük a sárgákat a cukorral, majd a tejszínnel, rummal és az agar-agarral főzzünk belőle krémet.
4. A durvára darált diót keverjük a krémbe.
5. A négy lapot rétegezzük a krémmel, tegyük még vissza 10-15 percre sülni (sütőpapír, maximális hő gázsütőben), majd öntsük le a vízgőz felett olvasztott csoki-zsír kombóval.