Tiramisu
Hozzávalók:
Piskóta:
- 250 g babapiskóta (teljes kiőrlésű)
- 6 adag presszó kávé
Krém:
- 10 db tojássárgája
- 1 kg mascarpone (82%-os)
- eritrit
- 1 tk agar-agar
Szórás:
- kakaópor (22-24%-os)
Elkészítés:
1. Egy 25*40 cm-es tálba rétegezzünk piskóta-krém-piskóta-krém-szórás mentén.
2. A piskótához a babapiskótákat áztassuk a kávéba.
3. A krémhez a sárgájákat az eritrittel vízgőz felett folyamatosan kavargatva melegítsük csípősre, majd zárjuk el a gázt és keverjük össze a mascarponéval (egy ek-nyit vegyünk ki, melegítsük fel és abba tegyük az agar-agart).
4. A kakaóport szitáljuk rá.