Répatortás muffin
Hozzávalók:
- 150 g kókuszvirágcukor
- 100 ml kókuszolaj
- 2 db tojás
- 140 g fehér tönkölyliszt
- 50 g darált dió
- 6 g bio foszfátmentes sütőpor
- 1 mk őrölt fahéj
- 200 g reszelt répa
- 1 csipet tiszta só (99,6%-os)
- 25 g paleo fehércsokoládé
- 1 db bio narancs héja
Krém 1.:
- 250 g mascarpone (laktózmentes)
- 1 kisebb db répa reszelve (kb. 50 g)
- 100 g paleo étcsokoládé (70%-os, eritrittel)
Krém 2.:
- paleo fehércsoki
Elkészítés:
1. Kitchen Aidbe tegyük a kókuszolajat, adjuk hozzá a cukrot, keverjük ki, majd egyesével a tojásokat.
2. Keverjük össze a diót a liszttel, a sóval, a sütőporral és a fahéjjal.
3. Adjuk a száraz részt az olajoshoz, majd a répát, a narancs héját és az olvasztott fehér csokit.
4. Melegítsük elő a sütőt 165 fokra (gázsütő legkisebb fokozat), készítsünk elő 24 db szilikon muffinkapszlit.
5. Osszuk el a masszát és 30-50 perc alatt süssük készre.
6. Ha kihűlt, kenjük a tetejére a répával elkevert mascarponét, spineljük át vízgőz felett olvasztott csokival.
VAGY
6. Olvasztott fehércsokival vonjuk be.