Neked sütöttem

Neked sütöttem

Répatortás muffin (kristálycukor-, finomliszt-, tehéntejmentes)

2017. szeptember 08. - nekedsutottem

Répatortás muffin

 

Hozzávalók:

- 150 g kókuszvirágcukor

- 100 ml kókuszolaj

- 2 db tojás

- 140 g fehér tönkölyliszt

- 50 g darált dió

- 6 g bio foszfátmentes sütőpor

- 1 mk őrölt fahéj

- 200 g reszelt répa

- 1 csipet tiszta só (99,6%-os)

- 25 g paleo fehércsokoládé

- 1 db bio narancs héja

Krém 1.:

- 250 g mascarpone (laktózmentes)

- 1 kisebb db répa reszelve (kb. 50 g)

- 100 g paleo étcsokoládé (70%-os, eritrittel)

Krém 2.:

- paleo fehércsoki

Elkészítés:

1. Kitchen Aidbe tegyük a kókuszolajat, adjuk hozzá a cukrot, keverjük ki, majd egyesével a tojásokat.

2. Keverjük össze a diót a liszttel, a sóval, a sütőporral és a fahéjjal.

3. Adjuk a száraz részt az olajoshoz, majd a répát, a narancs héját és az olvasztott fehér csokit.

4. Melegítsük elő a sütőt 165 fokra (gázsütő legkisebb fokozat), készítsünk elő 24 db szilikon muffinkapszlit.

5. Osszuk el a masszát és 30-50 perc alatt süssük készre.

6. Ha kihűlt, kenjük a tetejére a répával elkevert mascarponét, spineljük át vízgőz felett olvasztott csokival.

VAGY

6. Olvasztott fehércsokival vonjuk be.

A bejegyzés trackback címe:

https://nekedsutottem.blog.hu/api/trackback/id/tr2712812706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása